Do 16 jan 2014 20:15  
 
 

  Poll
  9,21
 
  Regie
  Wim Wenders
 
  Land - Jaar
  Duitsland - 1984
 
  Duur
  147'
 
  Met
  Harry Dean Stanton, Sam Shepard en Nastassja Kinski
 

In het allereerste seizoen dat we films vertoonden in Oudenbosch stond ook Paris Texas op het programma. Ook wij zijn erg benieuwd of de film uit 1984 nog steeds ‘staat’. We vertonen een volledig gerestaureerde en gedigitaliseerde kopie en Jan Salden zal een inleidende lezing verzorgen.

We citeren de teksten van filminstituut EYE, dat ook verantwoordelijk is voor de digitalisering en de heruitbreng van de film.

In deze roadmovie over een man die zichzelf kwijt is, versmelt Wim Wenders Europese sentimenten met Amerikaanse grandeur. Wenders' klassieker geldt als metafoor voor maatschappelijke vervreemding, maar is evengoed een ontroerende liefdesgeschiedenis.

Schitterend gespeelde en gefilmde roadmovie waarin Travis, na vier jaar onvindbaar te zijn geweest, zijn zoontje opspoort om met hem op zoek te gaan naar zijn vrouw.

Wenders: 'We zijn gewoon op weg gegaan en hebben gekeken, zoals Travis die begint te lopen, net zolang tot hij iemand tegenkomt. Gewóón gekeken en niet gezocht naar reeds bekende filmbeelden.'

Camera: Robby Müller

Muziek: Ry Cooder