Do 26 jan 2006 19:30  
Di 24 apr 2007 19:30  
 

  Poll
  9,28
 
  Regie
  Marc Rothemund
 
  Land - Jaar
  Duitsland - 2005
 
  Duur
  117'
 
  Met
  Julia Jentsch, Alexander Held, Fabian Hinrichs, Johanna Gastdorf e.a.
 

In samenwerking met het Markland College is elke laatste dinsdag van de maand een film te zien uit het MovieZone-circuit. Deze voorstellingen zijn niet alleen bedoeld voor jongeren, want iedereen is welkom! Deelname aan MovieZone is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant en de Vereniging van Brabantse Filmtheaters.

Sophie Scholl heeft lange tijd nummer 1 gestaan in de Fanfarepoll. Wanneer u hem miste of nogmaals wilt zien, is dit dé gelegenheid. De film maakte een zegetocht langs de Nederlandse filmtheaters, wellicht dat ook Das Leben der Anderen die weg op gaat. Een indrukwekkend - op waarheid gebaseerd - drama.

Natuurlijk waren er in de Tweede Wereldoorlog in Duitsland ook mensen die je nu helden zou noemen. Zij waagden het oppositie te voeren tegen het naziregime. Sophie Scholl en haar broer waren zulke helden en de film verhaalt over hun protest. Het zijn maar 6 dagen (de laatste, zoals de subtitel vermeldt) van 17 tot 22 februari 1943. De met een eenvoudige stencilmachine gedrukte protestfolders, waarin de idealen van Die Weiße Rose worden verwoord, zijn het begin van het einde. Bij het rondbrengen van de stencils worden de verspreiders opgepakt en begint een bij voorbaat verloren proces.

Bijzonderheden
Gebaseerd op het boek Die weiße Rose, geschreven door Sophie’s zus: Inge Scholl.
Met lezing.

Deze film is diverse keren vertoond. Verschillende waarderingen werden uitgedeeld.
2005 : 9,20
2006 : 9,17
2007 : 9,47