Do 02 feb 2006 20:15  
 
 

  Poll
  8,04
 
  Regie
  François Ozon
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2005
 
  Duur
  85'
 
  Met
  Melvil Poupaud, Jeanne Moreau, Valeria Bruni-Tedeschi, Daniel Duval e.a.
 

Heel bijzondere films maakt deze stevig getalenteerde, nog jonge Fransman. We lieten u eerder kennis maken met Sous le sable (de eerste van een drieluik over rouwverwerking, Le temps... is de tweede en de derde zal gaan over de verwerking van het overlijden van een kind) en we hadden 8 Femmes (een soort musical met onder anderen Catherine Deneuve) eigenlijk ook moeten vertonen, maar daar kwam niet van.

Romain is een egoïstische en arrogante modefotograaf die alles voor elkaar lijkt te hebben: een succesvolle carrière, een mooi appartement in Parijs en een leuk vriendje. Wanneer bij hem een tumor wordt gevonden, vertelt hij daarover niets aan zijn omgeving, die zijn merkwaardige gedrag dus niet meer begrijpt. Zijn oma (Jeanne Moreau). is de enige die hij op de hoogte brengt.

Wanneer hij ingaat op de op zich merkwaardige vraag van een serveerster in een wegrestaurant, wordt het hem gemakkelijker met de naderende dood om te gaan. Ozon benadrukt de verschillende fasen die hij daarbij doorloopt: van woede naar ontkenning tot de uiteindelijke acceptatie.