Di 31 okt 2006 20:15  
 
 

  Poll
  8,00
 
  Regie
  Park Chan-wook
 
  Land - Jaar
  Zuid-Korea - 2003
 
  Duur
  120'
 
  Met
  Min-sik Choi, Ji-tae Yu, Hye-jeong Kang e.a.
 

In samenwerking met het Markland College is in De Vossenberg elke laatste dinsdag van de maand een film te zien uit het MovieZone-circuit 2006-2007. Deze voorstellingen zijn speciaal bedoeld voor jongeren uit het voortgezet onderwijs, maar iedereen is welkom! Deelname aan MovieZone is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant en de VBF.

Er komen niet veel Koreaanse films in ons land uit. Het is dan ook niet onverstandig om eens wat meer over deze bewerking van een Japanse mangastrip op te zoeken op bijvoorbeeld cinema.nl of filmfocus.nl.

In 1998 wordt Oh Dae-su voor zijn huis ontvoerd en opgesloten in een kleine kamer. Vijftien jaar later wordt hij vrijgelaten en start hij een zoektocht naar wraak. De film is ‘nogal stevig’, maar achter het geweld (grotendeels buiten beeld, maar tóch) gaat een verhaal schuil over de liefde: van pure hartstocht en schuldgevoel tot sadisme en manipulatie.

Het zal je wel duidelijk zijn: niet bedoeld voor watjes maar natuurlijk wel de uitdaging waard. Ondertussen is ook de DVD uitgebracht en daarop is erg veel informatie te vinden over het maken van de film en wordt duidelijk waarom de medewerkers zo hebben afgezien, omdat geen stand-ins werden gebruikt voor de stunts. Regisseur Park Chan-wook zegt geïnspireerd te zijn door onder andere de Frankensteinfilms.

Winnaar Grand Prix (jury van Cannes). ***** (Filmfocus).


Bijzonderheden
Genre: actie, drama, nouvelle violence, thriller
Let op: voor deze film moet je minstens 16 jaar zijn!