Do 02 jul 2015 20:15  
 
 

  Poll
  8,20
 
  Regie
  Sharon Maymon, Tal Granit
 
  Land - Jaar
  Duitsland, Israël - 2014
 
  Duur
  95'
 
  Met
  Ze’ev Revah, Levana Finkelshtein, Aliza Rozen, Ilan Dar, Rafael Tabor e.a.
 

Op 23 juli zal The farewell party in Nederland worden uitgebracht; we zagen de film op het IFFR, het wordt al onze 6e film uit dat festival, waar de film op de 2e(!) plaats eindigde van de publieksenquête. Distributeur Cineárt maakt deze speciale avond mede mogelijk.

Een groep vrienden in een bejaardentehuis in Jeruzalem is erg begaan met een van hen: Max is terminaal ziek en wil niet verder. Yehezkel was in zijn arbeidzaam leven ingenieur en uitvinder en hij ontwerpt en bouwt een machine voor zelf-euthanasie om zijn vriend te helpen. Maar door het succes van de actie, natuurlijk lekt het idee uit naar de andere bewoners, stromen de verzoeken binnen en dát was natuurlijk níet de bedoeling…

“Een gitzwarte komedie over vriendschap en afscheid nemen.”

“Dankzij het bezielde acteerwerk van iconen uit het Israëlische komediegenre wordt het potentieel sombere onderwerp nergens loodzwaar. Deze ‘dramedy’ waagt zich aan het ethische vraagstuk rond het recht om waardig te sterven en slaat daarbij een lichte toets aan, zonder het onderwerp te versimpelen.” (catalogus IFFR)

Bijzonderheden
Voorpremière voor Nederland
Publieksprijs filmfestival van Venetië