Do 01 okt 2015 20:15  
 
 

  Poll
  8,51
 
  Regie
  Emmanuelle Bercot
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2015
 
  Duur
  118'
 
  Met
  Catherine Deneuve, Rod Paradot, Benoît Magimel, Sara Forestier
 

Als kinderrechter Florence, in samenwerking met maatschappelijk werker Yann, de opstandige tiener Malony onder haar hoede krijgt moeten zij alle zeilen bijzetten om hem op het rechte pad te krijgen en te houden. Florence en Yann moeten alle facetten van hun respectievelijke ambachten aanspreken, want voortdurend doen zich problemen met hem voor. Van zijn moeder kan maar weinig verwacht worden en zal daarom een streng internaat, waar Malony Tess ontmoet, hem voldoende uitzicht bieden op een zinvolle toekomst?

De rol van Malony wordt vertolkt door Rod Paradot, die geen enkele acteerervaring had, maar zich naast Catherine Deneuve fantastisch manifesteert.

"(Het treft) dat La tête haute ook een prima film is, met een glansrol voor de van de straat geplukte leerling-timmerman Rod Paradot, die qua rauwe charme en in het gemak waarmee emoties over zijn gezicht dansen weinig onderdoet voor de jonge Leonardo DiCaprio." (NRC)

“Anders dan veel films over ontspoorde jongeren levert La tête haute geen kritiek op jeugdinstellingen, maar is hij een eerbetoon aan iedereen in de jeugdzorg die met ijzeren geduld jongeren binnen boord probeert te houden." (Het Parool)

Bijzonderheden
Halderbergse Cultuurmaand Kunst en ambacht
ZA 12 september t/m ZA 10 oktober