Do 18 sep 2014 20:15  
 
 

  Poll
  8,83
 
  Regie
  John Curran
 
  Land - Jaar
  Australië - 2013
 
  Duur
  117'
 
  Met
  Mia Wasikowska, Rainer Bock, Emma Booth, Robert Coleby, Darcy Crouch e.a.
 

In het kader van de Halderbergse Cultuurmaand vertoont Fanfare van 18 september tot en met 9 oktober films met het thema ‘Op reis’. De eerste reis die we op film meemaken is die van de jonge Robyn die in de jaren ’70 van de vorige eeuw met haar vier kamelen en trouwe hond meer dan 2500 kilometer door de woestijn van Australië trok. Om die reis financieel mogelijk te maken werkte ze op een kamelenranch, zodat ze wist hoe ze met de dieren om moest gaan.

Al snel wordt ze bekend als de 'camel lady' en al even snel wordt ze een van de meest fascinerende reizigers van haar tijd. Eigenlijk op zoek naar zichzelf wordt ze soms gestoord door toeristen en journalisten. Met name het contact met fotograaf Rick Smolan, die voor National Geographic de reis vast wil leggen op camera, komt haar soms goed te pas.

Tracks is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de jonge Australische Robyn Davidson die van Alice Springs naar de Indische Oceaan liep.

“Tracks is een film die in zijn esthetiek tracht de soms bijna transcendentale ervaring van haar tocht te vangen en daar bij vlagen wonderwel in slaagt. Op die momenten voelen we de uitgestrektheid van het Australische landschap, de ruwheid van een dromedarisvacht en de troost van het slapen met een hond tegen je aan." (Filmpjekijken.com)