Do 29 okt 2015 20:15  
 
 

  Poll
  7,04
 
  Regie
  Raf Reyntjens
 
  Land - Jaar
  België - 2015
 
  Duur
  90'
 
  Met
  Gene Bervoets, Jeroen Perceval, Noortje Herlaar, Marie Louise Stheins e.a.
 

Zo nu en dan moet er ook wat lichtvoetigers tussendoor, al mag het natuurlijk nooit platvloers worden. Paradise Trips is ook eindelijk weer eens een Vlaamse productie die die speciale sfeer van onze zuiderburen heeft meegekregen.

Buschauffeur Mario is bepaald niet ‘van de zonnige kant’, hoewel hij zijn hele chauffeursbaan lang toeristen naar het zuiden heeft gebracht. Maar niet getreurd: hij is net met pensioen en zijn bus kan aan de kant. Hij kan echter niet onder een vriendendienst uit en zal, tegen zijn zin, een groep jongeren naar het Lost Theory Festival in Kroatië brengen. Naarmate de reis vordert groeien ook de conflicten tussen de ouderwetse Mario en zijn passagiers. Dat hij ook nog met zijn min of meer verloren gewaande zoon en kleinzoon wordt geconfronteerd had je hem tevoren al helemaal niet moeten vertellen.

“Al met al levert Reyntjens toch een heel aardig visitekaartje af; fraai gefilmd en goed gecast. Vooral hoofdrolspeler Gene Bervoets is de moeite waard: wie hem kent als de degelijke bijrolacteur uit vele Vlaamse en Nederlandse film- en tv-producties, zal versteld staan van zijn transformatie." (cinema.nl)