Do 12 nov 2015 20:15  
Zo 15 nov 2015 14:00  
 

  Poll
  8,84
 
  Regie
  Mark Verkerk
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2015
 
  Duur
  90'
 
  Met
  Met de stemmen van Carice van Houten en Bram van der Vlugt
 

Natuurlijk moest er een (soort van) vervolg komen op het gigasucces De nieuwe wildernis. Nu was er veel meer ervaring én geld beschikbaar om nog betere technieken te gebruiken, al heb je dat als kijker niet onmiddellijk in de gaten. Als verhaallijntjes werden ‘de bever’, ‘de haas’, ‘het pimpernelblauwtje’ en ‘de stekelbaars’ gevolgd in een levenscyclus. Naar we aannemen weet u al uit de trailer hoe mooi ons land er in de documentaire uitziet, die trouwens in 150 zalen tegelijk in Nederland werd uitgebracht.

"Zoveel indruk als De nieuwe wildernis maakt de film niet meer, maar er zijn gelukkig genoeg fraaie scènes: de trage, indrukwekkend snoekbaars, de onontwarbare kluwen ringslangen en - veruit het spannendste moment - de ooievaar en het haasje." (nu.nl)


Voor de jeugd

Het is dan wel geen echte ‘Jeugdfilm’, maar als je biologie een leuk vak vindt, moet je toch maar gaan bekijken hoe mooi de natuur van Nederland is. Want natuurlijk moest er een vervolg komen na het gigasucces van De nieuwe wildernis. Deze keer volgen we het leven van een bever, een haas, een pimpernelblauwtje (dat is een vlindertje) en een stekelbaarsje. Kijk alvast op internet maar eens naar de mooie trailer.

Bijzonderheden
(Zondag 15-11) ook voor de jeugd
Kijkwijzer: alle leeftijden; óns advies: 9+
Scholieren op zondagmiddag: €5,-