Do 19 nov 2015 20:15  
 
 

  Poll
  8,44
 
  Regie
  Deniz Gamze Ergüven
 
  Land - Jaar
  Turkije - 2015
 
  Duur
  97'
 
  Met
  Doga Zeynep Doguslu, Elit Iscan, Erol Afsin, Ilayda Akdogan e.a.
 

Zich van geen kwaad bewust gaan 5 Turkse zussen de zomervakantie in en natuurlijk zijn ze uitgelaten. Maar als dorpsbewoners bij hun oma en oom verslag hebben gedaan van het ‘onzedig en schaamteloos’ gedrag heeft dat grote gevolgen. In eerste instantie denken de zussen daar nog luchtig over, maar langzaam maar zeker verandert hun leven onherroepelijk.

"Ergüven en co-scenarist Alice Winocour brengen die neergang scherp en pijnlijk in beeld, waarbij duidelijk is dat de zusjes niet zonder elkaar kunnen overleven: met elke uithuwelijking zakt de mustang verder door haar knieën. Zo'n onderwerp kan gemakkelijk ontaarden in dik opgesmeerde ellende, maar op een enkele misstap na maakt Ergüven er een beheerst, aangrijpend en spannend drama van." (de Volkskrant)

Bijzonderheden
Vooraf aan de voorstelling een hartelijk welkom aan de dames van R4WR die een wereldreis per fiets hebben gemaakt om aandacht te vragen voor vrouwenrechten. Op 10 april 2014 vertelden zij over hun plannen voorafgaand aan de film Kenau. Zij proberen alle vier aanwezig te zijn bij de passende film van vanavond.