Do 26 nov 2015 20:15  
 
 

  Poll
  7,46
 
  Regie
  Andrew Haigh
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2015
 
  Duur
  93'
 
  Met
  Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James, Dolly Wells e.a.
 

Het is pas de tweede film van regisseur Andrew Haigh, die na Weekend, al hebben we die níet vertoond, opnieuw een indrukwekkende film heeft gerealiseerd. Tussendoor werkte Haigh overigens ook nog aan enkele andere projecten waaronder de serie Looking voor HBO.

Kate en Geoff Mercer bereiden hun 45-jarige huwelijksfeest voor en dat gaat natuurlijk gepaard met het nodige gedoe en geregel. Maar ze gaan er wel uitkomen. Als een brief voor Geoff wordt bezorgd, waarin wordt verteld, dat het lichaam van zijn eerste geliefde Katya is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen, waar zij jaren geleden vermist raakte, brengt dat echter de nodige spanningen tussen het koppel. Geoff heeft het drama uit de jaren ’60 afgesloten, maar bij Kate begint het in haar hoofd te tollen. Er zijn nog maar 5 dagen te gaan voor het feestje door zou moeten gaan, maar of het haalbaar is…

“Dat we hier te maken hebben met een veelbelovend filmmaker met oog voor detail, een bescheiden cameravoering en acteursregie en een ongekend talent voor indringende dialogen blijkt wel…” (filmtotaal.nl)

"Het tempo van de film kan er soms voor zorgen dat het verhaal een beetje trekt, maar wanneer 45 years eenmaal op gang komt is het een prachtig verhaal over jaloezie en echte liefde. Het plezier in de liefde dat Haigh laat zien werkt betoverend op de kijker en laat zien dat er nog steeds ruimte is in de hedendaagse cinema voor een klein maar goed verteld verhaal." (MovieScene)