Do 30 jan 2014 20:15  
 
 

  Poll
  8,80
 
  Regie
  Antoinette Beumer
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2013
 
  Duur
  100'
 
  Met
  Lies Visschedijk, Dan Karaty, Fedja van Huêt, Anneke Blok, Chantal Janzen e.a.
 

Ons bezoek aan Soof werd veroorzaakt door het feit dat de film “is geïnspireerd op de columns van Sylvia Witteman”. Die hoef je niet te kennen - en zó veel heeft de film er ook weer niet mee te maken - maar hij heeft er wel de toonzetting van en wellicht dat dat u op een idee brengt.

Soof heet eigenlijk Sophie, loopt tegen de 40 en heeft het allemaal: drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper, al is die té veel bezig met z’n werk en een leuk, wat rommelig huis(houden), waar Soof over gaat. Als na de ontmoeting met choreograaf Jim door diens connecties haar bedrijf pas echt begint te lopen besluit het echtpaar de rollen om te wisselen. Dat brengt natuurlijk de nodige problemen met zich mee.

“Als een soort Nederlandse Bridget Jones klunst ze zich met veel charme overal doorheen. Visschedijk is geloofwaardig als overwerkte moeder van drie kids én als potentiële lover van een knappe jongere man. Soof is een lekkere film met een luchtige toon en het nodige alledaagse drama. Onze enige waarschuwing: Soof is kok, dus zorg dat je hebt gegeten. Dit smaakt naar meer." (nu.nl)