Do 23 feb 2006 19:45  
 
 

  Poll
  7,84
 
  Regie
  Joe Wright
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2005
 
  Duur
  127'
 
  Met
  Keira Knightley, Brenda Blethyn, Matthew MacFadyen, Judio Dench, Donald Sutherland e.v.a.
 

Het duurt maar 5 minuten en je weet, waarom de zoveelste remake van de film gerechtvaardigd is en in Engeland tot een soort van Jane-ism en een golf van Austen-mania heeft geleid. Hoewel het allemaal braaf en netjes toegaat, hoe kan dat ook anders, is het toch ook echt een hedendaagse versie.

Kijkt u op cinema.nl voor een uitgebreid achtergrondverhaal en de trailer. We hadden weinig gelegenheid die trailer in het filmtheater te laten zien, omdat die -net als de film- op het grote cinemascopeformaat gemaakt is en de meeste films van ons programma widescreen waren.

De 5 dochters van Mrs. Bennet zoeken allemaal  een geschikte echtgenoot. De jonge en rijke Mr. Bingley hoeft maar te verschijnen, om de nodige onrust te veroorzaken. En zó eenvoudig ging het ook allemaal niet aan het eind van de 18e eeuw…
De lezing vooraf wordt verzorgd door Gerlinda Heywegen. Zij studeerde Filmwetenschap aan de Universiteit van Utrecht, is redacteur van Skrien en docente van het Nederlands Instituut voor Filmeducatie in Utrecht. Haar lezing over ‘Liefde in de film’ werd mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant en de Vereniging van Brabantse Filmtheaters.
Bijzonderheden
De film wordt om 19.45 uur vooraf gegaan door een korte lezing, begint om 20.30 uur of nog iets later en wordt dan zonder pauze vertoond.