Do 11 mei 2006 20:15  
Di 26 sep 2006 14:00  
 

  Poll
  6,64
 
  Regie
  Miranda July
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2005
 
  Duur
  90'
 
  Met
  Miranda July, John Hawkes, Miles Thompson, Brandon Ratcliff, Carlie Westerman
 

De debuutfilm van videokunstenares Miranda July werd wereldwijd lovend ontvangen en won al vele prijzen. Tijdens het 58e Festival van Cannes (2005) won de film de Grand Prix van La Semaine Internationale de la Critique, de Prix Regards Jeunes én de Caméra d’Or.

De roots van Miranda July zijn in haar eerste film overduidelijk als zij op een hilarische en indringende manier de onderlinge relaties tussen mensen in de moderne maatschappij bestudeert. Van alles van die maatschappij komt voorbij als velerlei personages op zoek gaan naar liefde en vriendschap. Dat gaat van Richard, een schoenenverkoper en alleenstaande vader en Christine (July zelf), die een taxi voor ouderen bestuurt, tot de 2 zonen van Richard van zeven en veertien. Die laatsten betrekken natuurlijk (op hilarische wijze) ook het internet bij hun onderzoekingen of moeten als proefkonijn dienen voor de buurmeisjes die ‘van alles’ willen leren over het toekomstige huwelijksleven en zich goed willen voorbereiden op hun toekomst…

Opvallend waren de hoge scores van de jongere bezoekers bij een eerdere vertoning in het filmtheater in mei waar de ouderen veel lager inscheurden op de enquêtekaartjes.


Bijzonderheden
In samenwerking met het Markland College is in De Vossenberg elke laatste dinsdag van de maand een film te zien uit het MovieZone-circuit 2006-2007. Deze voorstellingen zijn speciaal bedoeld voor jongeren uit het voortgezet onderwijs, maar iedereen is welkom!