Do 13 dec 2007 20:15  
 
 

  Poll
  8,94
 
  Regie
  Guiseppe Tornatore
 
  Land - Jaar
  Italië - 2006
 
  Duur
  118'
 
  Met
  Kseniya Rappoport, Michele Placido, Claudia Gerini, Margherita Buy e.v.a.
 

Natuurlijk heeft Tornatore nooit meer zo'n lieve film willen maken als Cinema Paradiso (1989); dat zou hem waarschijnlijk ook niet gelukt zijn, maar hij heeft het ook nooit geprobeerd. Met de film van vanavond laat hij, zes jaar ná zijn vorige: Malèna , overduidelijk zien dat hij ook in staat is een zeer sfeervolle thriller te maken. Hij won er vijf Donatello Awards (de Italiaanse Oscars) mee en we kunnen eindelijk weer eens een Italiaanse film voorschotelen.

Ergens in een stad in Noord-Italië vraagt de Oekraïense immigrante Irina de portier van een appartementsgebouw in één van de betere wijken van de stad of zij schoonmaakwerk mag verrichten. Ze raakt bevriend met het kindermeisje van de Adachers, een welgesteld koppel goudsmeden, dat in hetzelfde gebouw woont. Als het kindermeisje van de trap valt, neemt Irina haar plaats in en ze blijkt de perfecte huishoudster te zijn. Maar Irina heeft een verborgen agenda!

Op 1 december kreeg La sconosciuta de publieksprijs (The People's Choice Award) tijdens de European Film Awards Ceremony 2007.