Di 29 mei 2007 19:30  
 
 

  Poll
  8,18
 
  Regie
  Brad Anderson
 
  Land - Jaar
  Spanje - 2004
 
  Duur
  102'
 
  Met
  Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón, John Sharian e.a.
 

In samenwerking met het Markland College is elke laatste dinsdag van de maand een film te zien uit het MovieZone-circuit. Deze voorstellingen zijn niet alleen bedoeld voor jongeren, want iedereen is welkom! Deelname aan MovieZone is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant en de Vereniging van Brabantse Filmtheaters.

De kwaliteiten van een acteur blijken pas echt als hij of zij in staat is zeer uiteenlopende rollen overtuigend te spelen. Christian Bale ‘deed’ eerder onder andere Batman begins. Voor de titelrol van vanavond viel hij niet minder dan 32 kilo af. Meer mocht niet; het zou zijn gezondheid in gevaar hebben gebracht. Hij had het er voor over, ook al wist hij dat The machinist echt geen kaskraker zou worden. Voor Batman moest hij daarna weer aankomen. Hij werd trouwens meer geroemd om zijn rol in The machinist dan die in Batman.

Trevor Reznik lijdt aan slapeloosheid en is daardoor erg vermagerd. 's Nachts zoekt hij troost bij prostituee Stevie. Vanwege een ongeluk op het werk wordt hij ontslagen en bovendien krijgt Reznik het gevoel, dat iemand hem achtervolgt. Rezniks leven verandert langzaam in een nachtmerrie.

We hadden de film graag in het reguliere programma opgenomen, maar het kwam er niet van.


Bijzonderheden
De film is Engels gesproken.