Do 18 okt 2007 20:15  
 
 

  Poll
  8,18
 
  Regie
  Brad Bird
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2007
 
  Duur
  110'
 
  Met
  Met de stemmen van Patton Oswalt, Brad Garrett, Brian Dennehy
 

En ook de film van vanavond is niet van het gebruikelijke genre. Met eerder vertoonde animatiefilms deden we u steeds een groot plezier en dat zal met Ratatouille ook wel goed komen. Want u weet, dat we selecteren op de kwaliteiten van een film, ook als het een animatie betreft.

Een paar jaar geleden werden de eigenzinnige Pixar-jongens ingelijfd door de Disney-studio's. Er was aanvankelijk dan ook wel de vrees, dat ze - niet meer lekker eigenwijs op eigen benen - veel van hun creativiteit zouden verliezen. Gelukkig is die vrees ten onrechte gebleken, zoveel is wel duidelijk bij deze eerste film onder het ‘regime' van de uitvinders van de animatiefilm.

Remy is een ratje, dat er van droomt om ooit een grote Franse chefkok te worden. Dat ziet natuurlijk niemand zitten (een rat in de keuken…) , maar volhouden is een mooie eigenschap. Remy komt in ieder geval binnen bij het zeer exclusieve restaurant van zijn grote held Auguste Gusteau, maar hoe het zover komt en vooral: hoe het verder gaat, komt u maar bekijken.

Brad Bird schreef en regisseerde eerder de met een Oscar bekroonde The Incredibles . Hij tekent al vanaf zijn elfde en leerde het vak bij … Disney. Via de Pixar Animation Studios, die Toy Story en Finding Nemo maakten, werkt hij dus opnieuw voor de nazaten van de grote Walt.


Bijzonderheden
We vertonen natuurlijk de originele, Nederlands ondertitelde versie met een pauze.