Do 25 okt 2007 20:15  
 
 

  Poll
  7,68
 
  Regie
  Laurent Tirard
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2006
 
  Duur
  120'
 
  Met
  Romain Duris, Fabrice Luchini, Ludivine Sagnier e.v.a.
 

De laatste jaren worden veel films gemaakt over het leven van grote meesters uit de wereld van de schilderkunst, de muziek of de literatuur. Ze zijn niet allemaal geslaagd ( Becoming Jane over Jane Austen is het nét níet) en soms kwamen regisseurs zelfs tegelijk op hetzelfde idee zoals bij Capote en het onlangs noodgedwongen vertraagd uitgebrachte Infamous .

Het is onmogelijk om precies te weten hoe het Jean-Baptiste Poquelin in de 17e eeuw werkelijk is vergaan en hoe hij aan zijn bijnaam Molière is gekomen. Maar de film geeft daar toch wel een aardig vermoed beeld van. Dat Molière een aantal jaren vanwege schulden in de gevangenis zat schijnt wel te kloppen en de periode ná die gevangenschap en de ontwikkeling van zijn schrijftalenten zijn de onderwerpen van de film. Ook al heb je geen voorkennis van de man, dan is de film altijd nog een mooi kostuumdrama.

Molière is een sprankelende, geestige bewerking van enkele stukken van Molière, waarin de schrijver zelf een rol krijgt toebedeeld als slimme poseur en intrigant.” (Cinema.nl)