Do 22 nov 2007 20:15  
 
 

  Poll
  7,38
 
  Regie
  Jennifer Bachwal
 
  Land - Jaar
  Canada - 2006
 
  Duur
  80'
 
  Met
  Edward Burtynsky e.a.
 

Van 9 oktober tot en met 6 januari zal in het Gemeentemuseum Helmond een expositie van foto's van Edward Burtynsky te zien zijn. Zijn foto's van ‘industriële landschappen' zijn opgenomen in de collecties van de grootste musea ter wereld waaronder The National Gallery of Canada, la Bibliothéque Nationale de Paris, the Museum of Modern Art en het Guggenheim Museum in New York.

In de documentaire Manufactured Landscapes van Jennifer Bachwal gaat het niet alleen over het werk van Burtynski maar zijn ook de achtergronden van de gefotografeerde omstandigheden te zien: Baichwal volgt in de documentaire de fotograaf tijdens zijn reis door onder andere China, Bangladesh en India, waarbij hij de gevolgen van de massale industriële revolutie voor het land fotografeert.

Jennifer Baichwal won met haar Manufactured Landscapes de Toronto-City Award voor beste Canadese film. Op het Nashville Filmfestival ontving zij de prestigieuze Reel Current Award uit handen van Al Gore. In zijn speech noemde Gore de documentaire een buitengewoon aanwezige, mooie, inzichtelijke, rakende en toch provocerende film.'

Trevor Reznik lijdt aan slapeloosheid en is daardoor erg vermagerd. 's Nachts zoekt hij troost bij prostituee Stevie. Vanwege een ongeluk op het werk wordt hij ontslagen en bovendien krijgt Reznik het gevoel, dat iemand hem achtervolgt. Rezniks leven verandert langzaam in een nachtmerrie.

We hadden de film graag in het reguliere programma opgenomen, maar het kwam er niet van.