Do 26 apr 2007 20:15  
 
 

  Poll
  6,67
 
  Regie
  Ton van Zantvoort
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2006
 
  Duur
  59'
 
  Met
 
 

In het kader ‘Film in Brabant kort 2007’ heeft de Vereniging van Brabantse Filmtheaters een programma samengesteld waaraan Fanfare met speciale belangstelling deelneemt. De hoofdfilm (nog net kort met zijn 59 minuten) is een documentaire over de werkers in de vrijwel uitgeputte zilvermijn Cerre Rico (rijke heuvel) van Potosí in Bolivia. Het toeval wil, dat Dian en Ad Uijtdewilligen die mijn vorig jaar bezochten, er een aantal foto’s namen, die foto’s graag willen laten zien en natuurlijk wat uit eigen ervaring over die mijn kunnen vertellen.

Men zegt dat van al het zilver dat uit deze heuvel gekomen is, een brug van Potosí naar Madrid gebouwd zou kunnen worden. Het beroep van mijnwerker wordt doorgegeven van vader op zoon. De tijd lijkt stilgestaan te hebben in Potosí. Geen grote machines, maar hamer en beitel, koplampen en staafjes dynamiet. Maar de Cerro Rico is eigenlijk al leeggehaald…


Bijzonderheden
Voorafgaand aan de inleiding, een korte pauze en de ‘hoofdfilm’: 4 korte filmpjes van Brabantse filmmakers: Xenia I, II, III (12’) van Anna Lange, Hooghartig als een zwaan (2’) van Niek Castricum en Maarten de With, Uitverkocht (8’) van Marie José van der Linden en Gerrit van Dijk en Oase (20’) van Marjet Boek.