Do 01 nov 2007 20:15  
 
 

  Poll
  5,65
 
  Regie
  Mijke de Jong
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2007
 
  Duur
  80'
 
  Met
  Elsie de Brauw, Marcel Musters e.a.
 

Wanneer we bij festivals een film bezoeken, weten we er meestal nog maar weinig van af. Dat geldt vanavond ook voor u, want Tussenstand is op het moment van vertonen nog niet in Nederland uitgebracht; dat gebeurt volgende week pas. Ook wij hebben hem bij het schrijven van dit stukje nog niet gezien.

Als hun 17-jarige zoon zich terugtrekt in een stilzwijgend isolement, probeert een voormalig stel het contact met elkaar en hun zoon te herstellen. Maar de gesprekken tussen de twee worden alleen maar harder en heftiger en lopen stuk op frustraties uit het verleden en het onvermogen naar elkaar te luisteren.

Terwijl de ouders zich verliezen in eindeloos verbaal geweld, trekt de zoon zich terug in stilte. Tussenstand laat de wereld van het lawaai botsen met de wereld van het zwijgen. En maakt voelbaar hoe er langzamerhand iets verschuift in de relatie tussen de drie familieleden die zich zo nauw verbonden voelen en elkaar toch amper kunnen bereiken. We citeren natuurlijk uit de persmap!

Tussenstand is een samenwerkingsproject tussen regisseur Mijke de Jong, scenarioschrijfster Jolein Laarman, de acteurs Elsie de Brauw (Theo d'Or), Marcel Musters (Dutch Academy Award), Stijn Koomen en een vaste crew. Zij werken al jaren samen aan verschillende projecten en hebben voor deze speciale film hun krachten gebundeld.