Do 21 aug 2014 20:15  
 
 

  Poll
  8,47
 
  Regie
  Robin Campillo
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2013
 
  Duur
  128'
 
  Met
  Olivier Rabourdin, Kirill Emelyanov, Daniil Vorobyov, Edéa Darcque, Camila Chakirova e.a.
 

Heel andere ‘boys’ zijn die van de tweede film van het nieuwe seizoen, want bij déze maakt de muzikale vrolijkheid plaats voor vooral verontwaardiging.

Daniel is een financieel weinig tekort komende man van rond de vijftig en op het Gare du Nord loopt hij Malek tegen het lijf. Hij valt op de jonge sensuele Oost-Europeaan en ze spreken voor de volgende dag af in de luxueuze flat van Daniel. Maar in plaats van Malek belt een groep ‘vrienden’, waaronder de meer dan enge Boss, bij Daniels appartement aan.

Wanneer Malek later spijt van zijn verraad gekregen blijkt te hebben, neemt hij opnieuw contact op met Daniel en dat voert de spanning in de film opnieuw op.

Deze tweede film van de Marokkaanse regisseur Robin Campillo, die ook het scenario schreef, werd bekroond met de Orizzonti Award (voor horizonverbredend inzicht) op het filmfestival in Venetië.

“Juist doordat Campillo twijfel en onzekerheid toelaat, blijft Eastern boys fascineren en verrassen tot het eind. Dat is een indrukwekkende prestatie; weinig filmmakers weten zo beheerst en trefzeker een complex verhaal te vertellen.” (de Volkskrant)