Do 07 jan 2016 20:15  
 
 

  Poll
  7,89
 
  Regie
  Paolo Sorrentino
 
  Land - Jaar
  Italië - 2015
 
  Duur
  124'
 
  Met
  Michael Caine, Rachel Weisz, Harvey Keitel, Paul Dano, Jane Fonda e.a.
 

Het nieuwe jaar gaat van start met een van de grootste filmtheaterhits van het afgelopen jaar. Daar moesten we enigszins toe worden overgehaald, want we zagen die potentie tevoren niet in. Waarschijnlijk ligt het helemaal aan ons, want voorganger: het al net zo succesvolle La grande bellezza (Oscar voor beste buitenlandse film) is aan de Fanfare-agenda zelfs voorbijgegaan. We willen regisseur Sorrentino niet opnieuw schofferen.

Fred en Mick zijn al lang bevriend en flink op leeftijd houden zij vakantie in een luxe resort ergens in de Alpen. Eens waren zij gevierd componist/dirigent en regisseur, nu brengen zij hun vakantietijd grotendeels door met commentaar op de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Mick’s schrijversgroepje en de andere hotelgasten. Mick werkt nog steeds aan zijn laatste filmscript, Fred is uitgeblust en met pensioen gegaan, al is er een vermogend man, die hem nog één keer tot actie wil doen bewegen.

"Het maakt Youth op zichzelf toch een meesterwerk. De grote rol die daarnaast is weggelegd voor muziek en omgevingsgeluiden, de vloeiende shots en de interessante innerlijke worstelingen van Fred en Mick maken het tot een prachtige en nagenoeg perfecte film." (filmtotaal.nl)

Bijzonderheden
Engels gesproken