Do 25 sep 2008 20:15  
Za 27 sep 2008 20:00  
 

  Poll
  9,25
 
  Regie
  Phyllida Lloyd
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2008
 
  Duur
  109'
 
  Met
  Meryl Streep, Pierce (James Bond) Brosnan, Coli Firth, Julie Waters, Stellan Skarsgård e.v.a.
 

Al vóór de film in Nederland uitkwam wisten we dat Mamma Mia! The movie het slotspektakel moest zijn van Fanfare's 2 e Nazomer-muziekfilmfestival. Wat een vrolijkheid, enthousiasme, aanstekelijkheid en maakplezier in één film samengebald.

Alleen als je tot in de genen een ABBA-hater bent mag je de film overslaan; anders móet je met de film meegolven van song naar wereldhit of van ‘hé, dat liedje kende ik nog niet' tot invuloefening. Duidelijk wordt in ieder geval, dat de muziek van de groep nog vele jaren te horen zal zijn: de al 30 jaar oude liedjes zijn nog steeds uitstekend te verteren, óók wanneer ze door de acteurs en actrices zelf(!) - en dat op uitdrukkelijke wens van de componisten - gezongen worden.

De teksten van de tientallen songs passen wonderlijk in een - natuurlijk minder belangrijk - verhaallijntje. Jonge aanstaande bruid Sophie nodigde haar 3 mogelijke vaders uit om op een Grieks eiland haar bruiloft te vieren. Moeder Donna (Meryl Streep) ziet aanvankelijk de chaos niet zitten, maar het komt natuurlijk allemaal helemaal goed.

De musical waarvan de ABBA-componisten niet wisten dat ze die geschreven hadden


Bijzonderheden
Bij droog weer is Mamma Mia! ook in de open lucht te zien op zaterdag 27 september op de binnenplaats van Conferentiecentrum Bovendonk in Hoeven vanaf 20.00 uur. Daar is de toegang gratis