Do 05 jun 2014 20:15  
 
 

  Poll
  8,43
 
  Regie
  Dik Jan Roeleven
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2014
 
  Duur
  87'
 
  Met
  -
 

Na de 97ste Giro d’Italia en voor de 101steTour de France besteedt uw filmtheater aandacht aan het wielrennen. In de Nederlandse documentaire Nieuwe helden wordt een kijkje gegund in de wielerploeg van Argos-Shimano, die in de jubileumeditie van vorig jaar graag wil bewijzen dat je zonder doping toch kunt winnen in de Tour.

Jarenlang heeft dopinggebruik het wielrennen verziekt, maar het jonge Nederlandse team van Argos-Shimano heeft zich gespecialiseerd in de sprint (vooral in de bergen werden extra hulpmiddelen gebruikt) met het doel om voor het eerst in zijn bestaan een etappe te winnen in de Tour én om met zijn allen Parijs te halen.

Je hoeft geen wielerfan te zijn, al helpt dat wel natuurlijk, om gefascineerd te worden door dit inkijkje achter de schermen van het wielerwereldje.

"De onvoorstelbare prestaties, sportmentaliteit en kameraadschap van team Argos zijn een genot om naar te kijken. Dirk Jan Roeleven staat stil bij zowel de emotionele als de humoristische momenten en weet daar een goede balans in te vinden, zonder enige sceptici onder het publiek te verliezen."