Do 14 feb 2008 20:15  
 
 

  Poll
  8,95
 
  Regie
  Nic Balthazar
 
  Land - Jaar
  België - 2007
 
  Duur
  93'
 
  Met
  Greg Timmermans, Laura Verlinden, Titus de Voogdt e.a.
 

Regisseur Balthazar is een veelzijdig man. De Belg wás in eigen land vooral bekend vanwege zijn filmrecensies, maar hij maakt er ook een reisprogramma voor de televisie. Ben X is zijn speelfilmdebuut en het is de verfilming van het door hemzelf geschreven boek ‘Niets is alles wat hij zei’. De film is meteen ook de officiële Belgische inzending voor een Oscar voor beste buitenlandse film.

De film is geïnspireerd door waargebeurde feiten: het aangrijpende verhaal van de licht autistische Ben. Hij leeft in zijn eigen universum, dat zich voor een groot deel afspeelt in de wereld van computergames. In de echte werkelijkheid van zijn school gaat hij dagelijks door een hel. Het pesten maakt hem het leven bijna onmogelijk, maar wanneer zijn internetvriendin ook werkelijk in zijn leven verschijnt, veranderen de plannen die hij voor zichzelf heeft gemaakt.

Ben X was de grote winnaar op het 31e World Filmfestival van Montreal in Canada want won er niet alleen de hoofdprijs, maar ook de publieksprijs en de prijs van de oecumenische jury.