Do 19 jun 2008 20:15  
 
 

  Poll
  8,49
 
  Regie
  Sean Penn
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2007
 
  Duur
  148'
 
  Met
  Emile Hirsch, Hal Holbrook, Catherine Keener, William Hurt e.a.
 

Het is niet vanzelfsprekend, dat acteurs ook zelf goede films zouden kunnen maken. Sean Penns eersteling The pledge was dan ook niet zo bijzonder. Dat Penn wel kon zorgen voor de formidabele (Oscarwaardige) acteerprestaties van Emile Hirsch is wel te begrijpen, maar dat hij een film als die van vanavond kon maken is ver boven verwachting. En dat is niet alleen te danken aan cameraman Eric Gautier, die het verhaal en de natuur prachtig in beeld heeft gebracht, maar het hele eindproduct is indrukwekkend. En dus ook de sfeervolle, passende muziek.

Into the wild is gebaseerd op ware feiten, in 1996 te boek gesteld door Jon Krakauer. Het indrukkende verhaal gaat over de 22-jarige, net afgestudeerde Christopher McCandless. Die móet weg van (t)huis en haard en zonder een cent op zak op zoek naar de ultieme vrijheid, om vandaar uit zijn verdere toekomt vorm te kunnen geven. Hij móet en zal naar Alaska reizen maar of hij dat wel redden zal…

“Hirsch maakt van hem een enigmatisch figuur, diepzinnig en liefdevol in zijn omgang met hen die hij onderweg tegenkomt, en tegelijkertijd kinderlijk naïef in zijn koppige en gedoemde tocht naar het noorden.” (Filmkrant)


Bijzonderheden
Sean Penn schreef ook het scenario.