Do 12 jun 2008 20:15  
 
 

  Poll
  8,27
 
  Regie
  Sarah Polley
 
  Land - Jaar
  Canada - 2006
 
  Duur
  110'
 
  Met
  Julie Christie, Gordon Pinsent, Olympia Dukakis e.a.
 

Ook in Canada maakt men prachtig, ontroerend drama. De film van vanavond is een indrukwekkend beeld van Grant en Fiona, man en vrouw op leeftijd. Aan het begin is zij nog een statige dame, die volop in het leven staat, maar de toenemende verstrooidheid en vergeetachtigheid maken duidelijk, dat er wat aan de hand is. Fiona wil haar man niet tot last zijn en zij besluit dat ze zich zal laten opnemen in een verpleeghuis. Langzaam maar zeker neemt de ziekte van Parkinson bezit van haar en vervreemdt zij van Grant en wanneer één van de andere patiënten méér voor Fiona blijkt te gaan betekenen, is dat voor hem niet te begrijpen.

Away from her is regisseur Polleys eerste grote speelfilm. Het script baseerde ze op een kort verhaal van Alice Munro getiteld ‘The bear came over the mountain‘.

Onder méér: Winnaar Golden Globe, Oscar- en Baftanominatie en Oscarnominatie voor het scenario van de regisseuse. De film kreeg op een aantal internationale filmfestivals de publieksprijs.

Julie Christie is recentelijk vooral bekend van haar rollen in de films van Egoyan, maar u kent haar misschien nog van Dr. Zhivago (1965) of Don't look now uit 1973.


Bijzonderheden
Deze film wordt vertoond in samenwerking met de plaatselijke afdelingen van de ouderenbonden KOB en PCO.