Do 29 mei 2008 20:15  
 
 

  Poll
  8,11
 
  Regie
  Jason Reitman
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2007
 
  Duur
  92'
 
  Met
  Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman e.v.a.
 

Tegen de zomer maken we het filmprogramma meestal niet al te zwaar; de film van vanavond is voorbeeldig. Toch zagen we die (openings)film op het filmfestival van Rotterdam, waar de wat luchtiger film niet breed vertegenwoordigd is en hij - mede daardoor? - bij het publiek erg in de smaak viel.

Terwijl de meeste meiden op school bezig zijn op MySpace of met winkelen heeft Juno MacGuff zo haar eigen agenda. Op een verveelde middag raakt ze zwanger van Paulie, maar aan hem heeft ze verder niets als het gaat om de beslissing wat nu te doen. Juno is een zelfverzekerde, vrolijke tiener, die met haar nonchalante houding 9 bijzondere maanden voor de boeg heeft. Maar ná die 9 maanden zal een baby toch wel wat onhandig zijn en daarom beraamt Juno samen met haar vriendin Leah een plan om de perfecte ouders voor het kindje te vinden. De lokale bode biedt perspectief bij het zoeken naar adoptieouders, maar Juno wil het allemaal wel erg precies voor elkaar hebben…

“Geweldige film die verrast, ontroert en opmontert. Een absolute glansrol voor Ellen Page die als de koppige Juno bewijst een van Hollywoods grootste aanstormende talenten te zijn. Zonder twijfel een van de beste films van het afgelopen jaar.”(Filmfocus.nl)

“Maar ook alle andere personages zijn met liefde en compassie geschetst in het scenario van Diablo Cody.” (Catalogus IFFR)


Bijzonderheden
Genomineerd voor vier belangrijke Oscars; beste film, regie, scenario én hoofdrolspeelster