Do 05 jun 2008 20:15  
 
 

  Poll
  7,85
 
  Regie
  Auke Hamers, Jeroen Neus, Carine van Vugt
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2007
 
  Duur
  71'
 
  Met
 
 

Fanfare doet graag mee met de initiatieven van de Vereniging van Brabantse Filmtheaters. Uit het programma van ‘Film in Brabant 2008' kozen we de combinatie van 2 bijzondere documentaires van (uiteraard) Brabantse makers, waarin mensen besluiten hun leven een wending te geven. De films worden digitaal vertoond.

Ik speel niet meer
Met onze, toen nog kleine kinderen hebben we in de jaren ‘80 een van de voorstellingen van Jozef van den Berg gezien. Prachtig waren die; hoe hij de eenvoudige, zelf gemaakte poppen tot leven bracht. Later maakte hij ook programma's voor volwassenen. De voorstellingen zijn door de VPRO uitgezonden en behielden ook toen hun indrukwekkende schoonheid.

Tegenwoordig leidt van den Berg een teruggetrokken leven als moderne monnik. Auke Hamers zoekt hem op in zijn fietsenhok en praat met hem over hoe hij in het leven staat.

10.000 Verhalen van liefde
10.000 zusters van liefde, 10.000 vrouwen die kozen voor een andere levensweg. Waarom maakten zij die keuze? En hoe ziet hun leven er dan uit? Verschillende zusters in verschillende landen worden gevolgd in hun dagelijkse bezigheden, onder andere in Tilburg.


Bijzonderheden
Ik speel niet meer [bekijk de hele film op YouTube]
Nederland 2007
regie: Auke Hamers
Duur: 21'
10.000 Verhalen van liefde[zie trailer]
Nederland 2007
regie: Jeroen Neus en Carine van Vugt
Duur: 50'