Do 30 okt 2008 20:15  
 
 

  Poll
  7,42
 
  Regie
  Eric Guirado
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2007
 
  Duur
  96'
 
  Met
  Nicolas Cazalé, Clotilde Hesme, Jeanne Goupil e.v.a.
 

Ook op Film by the Sea was er goed en ontroerend Frans drama te zien: Un secret en Versailles zullen te zijner tijd waarschijnlijk wel in onze programmering opgenomen worden.

Antoine is de zoon van de plaatselijke kruidenier en hij moet de, zeg maar, SRV-wagen van zijn vader tijdelijk overnemen omdat deze ziek is. Dat gaat bepaald niet zo eenvoudig als gedacht. De meestal hoogbejaarde bewoners van het kleine dorp in de Franse Provence zijn helemaal op de rondrijdende voorziening aangewezen voor hun dagelijkse boodschappen en nemen het weinig elegante gedrag van Antoine op de koop toe; hij maakt daar nog gretig gebruik van ook. Langzaam maar zeker echter leert hij zijn klanten tóch te waarderen.

Eerlijk is eerlijk: niet alle personages worden even goed uitgediept, maar duidelijk wordt wel het, naar onze begrippen, eentonige leven op het platteland van een streek waarin wij zo graag onze vakantie doorbrengen. We maken kennis met die ándere kant van de Provence. Gelukkig spelen ook de prachtige beelden van de streek een belangrijke rol en er valt natuurlijk ook wel te lachen om de stuntelige jonge kruidenier.