Do 26 jun 2008 20:15  
 
 

  Poll
  7,42
 
  Regie
  Paula van der Oest
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2008
 
  Duur
  90'
 
  Met
  een keur aan Nederlandse acteurs, waaraan het spelplezier duidelijk is af te lezen: Anneke Blok, Olga Zuiderhoek, Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig, Sijtze van der Meer, Waldemar Torenstra e.v.a.
 

Natuurlijk zochten we naar een passende slotfilm voor het seizoen 2007/2008 en dat werd de meest recente film van Paula van der Oest. Niet te zwaar, niet te lang; leuk!

De er lustig op loslevende actrice Anne behoort sinds kort tot de clientèle van boekhouder Jacob. Anne woont op een woonboot en omdat ze het niet zo nauw neemt met haar uitgaven en bovendien forse schulden heeft, bestaat er het risico dat ze die boot zal moeten verkopen. Maar Anne bewaart goede herinneringen aan die boot en dat gaat haar dus te ver. Zij zint op mogelijkheden om een verkoop te voorkomen. Jacob raakt steeds meer gefascineerd door de artiestenwereld van Anne en hij wil er ook wel alles aan doen om Anne (financieel) te redden. Die organiseert voor alle zekerheid alvast maar een groot afscheidsdiner op haar drijvende huis.


Bijzonderheden
Paula van der Oest kreeg destijds een Oscarnominatie voor Zus & Zo