Zo 08 sep 2019 14:00  
Do 04 jun 2009 20:15  
 

  Poll
  9,09
 
  Regie
  Stephen Daldry
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten, Duitsland - 2008
 
  Duur
  123'
 
  Met
  Kate Winslet, Ralph Fiennes, David Kross, Lena Olin, Bruno Ganz
 

Michael Berg van 15 wordt, op straat ziek geworden, opgevangen door de veel oudere Hanna. Helemaal onverwacht beginnen ze een hartstochtelijke affaire. Op een dag verdwijnt Hanna uit zijn leven en richt Michael zich op een nieuwe toekomst.

Jaren later, Michael studeert dan rechten, komen ze elkaar opnieuw tegen: Hanna staat terecht voor misdaden die ze in een concentratiekamp gepleegd zou hebben. Maar als het proces vordert, ontdekt hij een geheim dat het leven van beiden zal veranderen.

Het semi-biografische boek Der Vorleser van Bernhard Schlink (de eerste Europese roman die de nummer 1-positie op de New York Times Bestseller List bereikte ) is zeer veel gelezen en de drie hoofdonderwerpen van de film zijn alle erg aansprekend: een onmogelijke liefde, het trauma van ongeletterdheid en de gevolgen van oorlogsdaden.

Stephen Daldry maakte na één korte film tot op heden drie speelfilms en alledrie haalden we ze naar Oudenbosch: Billy Elliot , The hours en nu dus The reader .

"Regisseur Stephen Daldry en scenarist David Hare hebben een voorbeeldige bewerking van het boek gemaakt, waarbij de verschillende tijdlagen geraffineerd over elkaar schuiven." Mark Moorman - Het Parool.


Bijzonderheden
Op 8 september 2019 vertoning i.s.m. Bibliotheek VANnU ‘Wereld Alfabetiseringsdag’
Deze film is eerder vertoond op 04-06-2009 met een poll van 9,04.