Zo 16 feb 2014 11:30  
 
 

  Poll
  8,36
 
  Regie
  Joël Vanhoebrouck
 
  Land - Jaar
  België - 2013
 
  Duur
  104'
 
  Met
  Koen De Bouw, Barbara Sarafian,Sara De Roo, Filip Peeters, Axel Daeseleire e.a.
 

Brasserie Romantiek is een restaurant, dat hoog aangeschreven staat. De inspecteurs van de Gault & Millau-gids hebben het restaurant de alom begeerde koksmuts toegekend.

Pascaline (Sara De Roo), de uitbaatster, en haar broer Angelo (Axel Daeseleire), de kok, hebben voor deze Valentijnavond een uitgekozen liefdesmenu op de kaart gezet. Pascaline heeft de tafels een voor een verzorgd met een gepaste opsmuk.

Vanavond heeft Pascaline alles onder controle in haar brasserie, want zoals elk jaar, is het weer één van de drukste avonden van het jaar.

In de keuken en in de zaal staat iedereen klaar. De klanten hebben gereserveerd om zeker te zijn een tafel te bemachtigen, met de hoop dat de gastronomische liefde in hun bord niet alleen hun papillen gaan doen tintelen. Een perfecte avond.

Plots staat daar Pascaline's oude vlam Frank (Koen De Bouw). De zwoele verwachtingen van de vaste klant Paul (Filip Peeters) en zijn vrouw Roos (Barbara Sarafian) kennen een tumultueuze draai. De blind date met Sylvia (Tine Embrechts) brengt de onzekere Walter (Mathijs Scheepers) in een tollend geluk. En waarom komt de in het zwart geklede Mia (Ruth Becquart) alleen opdagen? De nonchalante ober Lesley (Wouter Hendrickx) begint met volle motivatie, na een storende vijf minuten vertraging.

Het keukenpersoneel vliegt erin en de gerechten volgen elkaar snel op. Tot Pascaline, door Franks onverwachte komst, haar zelfcontrole verliest. In de zaal verdwijnen langzaam de maskers.

Bijzonderheden
Filmzondag met Filmlunchmenu bij Brasserie Tivoli
De Vlaamse film: Brasserie Romantiek uit 2012 werd níet in Nederland uitgebracht.