Do 19 mrt 2009 20:15  
 
 

  Poll
  8,85
 
  Regie
  Clint Eastwood
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2008
 
  Duur
  141'
 
  Met
  Angelina Jolie, John Malkovich, Jeffrey Donovan, Amy Ryan, Colm Feore, Michael Kelly e.a.
 

Het is nauwelijks te geloven, dat het verhaal van Changeling is gebaseerd op ware gebeurtenissen, ook al zal er wellicht sprake zijn van enige romantisering. In het Los Angeles van 1928 komt Christine terug van haar werk en merkt dat haar zoon Walter van 9 is verdwenen. Maanden later krijgt ze van de politie het bericht, dat Walter is teruggevonden, maar die levert een ándere jongen bij haar af. Het blijkt de politie namelijk beter uit te komen, dat de vermissing is ‘opgelost’, ook al is dat dus niet het geval. Door de volhardendheid van de zoekende Christine komen we er achter, wat er werkelijk is gebeurd.

“Nieuwe Eastwood omschrijft zich haast alleen in superlatieven.” (Film1.nl) “Een verademing. Zulke films zijn een schaars goed in het huidige Hollywood." (NRC) "Changeling is droevig en hoopvol stemmend, aangrijpend en spannend." (Spits)

Ondertussen heeft Eastwood alweer een nieuwe film gemaakt: In Gran Torino speelt hij zelf (weer eens) de verdediger van het recht en komt hij uiteindelijk tóch op voor de rechten van minderheden.