Do 29 jan 2009 20:15  
 
 

  Poll
  8,70
 
  Regie
  John Crowley
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2008
 
  Duur
  100'
 
  Met
  Andrew Garfield, Anthony Lewis, Peter Mullan, Skye Bennett e.a.
 

Prachtig Brits drama dat in Nederland toch maar moeizaam opgepakt lijkt te worden. We zagen de film dit jaar in Vlissingen bij Film by the Sea, hij won er ook de MovieSquad-award van de jongerenjury en van ons kreeg hij 4½ ster.

Jack krijgt na bijna vijftien jaar in jeugdgevangenissen een nieuwe kans: hij krijgt een nieuwe naam, een baan en een nieuw leven. Zolang zijn echte naam niet aan het licht komt, ziet zijn toekomst er hoopvol uit. Begeleider Terry helpt hem daarbij op alle mogelijke manieren. Jack heeft een gruwelijke kindermoord op zijn geweten en hij levert een constant gevecht met zichzelf en de media om het verleden te vergeten en om écht opnieuw te kunnen beginnen. Zal hij die kans krijgen?

Elke maand wordt door MovieZone een titel aangewezen, die speciaal voor jongeren geschikt is. Boy A is zo’n film met het MovieZone-label. Gelijk met de uitbreng van de film in Nederland verscheen ook de vertaling van het boek: Jongen A, dat eerder de ‘Book to Talk About Prize 2008’ in Engeland won.