Do 01 mei 2014 20:15  
 
 

  Poll
  8,35
 
  Regie
  John Wells
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2013
 
  Duur
  120'
 
  Met
  Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor, Dermot Mulroney, Benedict Cumberbatch e.a
 

Ze draagt de film zoals ze dat al zo vaak deed: Meryl Streep werd natuurlijk ook voor deze rol genomineerd voor een Oscar, waarmee ze de meest genomineerde actrice werd: 15 maal. Hij ging dit jaar overigens naar Cate Blanchett in Blue Jasmine, die eerder bij Fanfare te zien was. Ook Julia Roberts kreeg een Oscarnominatie voor beste vrouwelijke bijrol, die naar Lupita Nyong'o ging in 12 years a slave.

August: Osage County is gebaseerd op het met een Pulitzer Prize en diverse Tony Awards bekroonde gelijknamige toneelstuk van Tracy Letts, die ook het scenario van de film schreef. Dat zou je als filmkijker een bezwaar kunnen vinden, maar er is meer dan voldoende te genieten.

Na de zelfdoding van Beverly Weston, de pater familias, komen moeder en dochter samen met de rest van het gezin bij elkaar. Elk familielid brengt zijn of haar eigen problemen in en die brengen diverse ontvlambare situaties, schaamteloze ruzies, en bekentenissen met zich mee.

"August: Osage County zal niet voor iedereen zijn weggelegd, maar voor eenieder die inziet dat theatraal acteerwerk niet per se in het theater thuishoort, valt er twee uur heerlijk te genieten." (Filmtotaal)