Do 16 jul 2009 20:15  
 
 

  Poll
  8,29
 
  Regie
  Richard Curtis
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2009
 
  Duur
  136'
 
  Met
  Philip Seymour Hoffman, Kenneth Branagh, Emma Thompson, Gemma Arterton e.v.a.
 

De vergelijking met Mama mia! van vorig jaar verliest de film natuurlijk, maar het plezier van de makers, de herkenning van de kleding en gewoontes levert de (wat minder jonge) kijker toch een gevoel van vrolijke nostalgie en dat maakt de film tot een geschikte slotfilm van het seizoen.

Zoals wij Radio Veronica en Radio Noordzee hadden, had Engeland Radio Caroline: dat waren succesvolle piratenzenders, die vanaf zee uitzonden om buiten de regels van de verbiedende wetten van het thuisland te blijven. Regisseur Richard Curtis liet zich voor ‘Radio Rock' inspireren door die zenders. Op de krakkemikkige schepen draaien de dj's 24 uur per dag, zeven dagen in de week en jaar in jaar uit die muziek waar aanvankelijk alleen jongeren, maar later eigenlijk iedereen naar luisterde. De respectievelijke regeringen deden er alles aan om die zenders zo snel mogelijk uit de lucht te halen en ook die strijd is in de film opgenomen.

Zoals gezegd: een vrolijke, aanstekelijke film (let u eens op de cast!) met veel herkenbare muziek; een mooie afsluiting van een succesvol seizoen. Onze foyerploeg onder leiding van Dian zal een jaren '60-sfeertje creëren en denkt u daarbij bij voorbeeld aan blokjes kaas met een uitje.


Bijzonderheden
De regisseur is ook bekend van Four weddings and a funeral.