Do 21 mei 2009 20:15  
 
 

  Poll
  8,29
 
  Regie
  Werner Herzog
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2007
 
  Duur
  99'
 
  Met
 
 

Een paar keer per jaar kunnen we geen weerstand bieden tegen de aandrang om u een documentaire voor te zetten. En als hij dan nog van Werner Herzog (Grizzly man) is en vóór de Nederlandse première mag worden vertoond…

Aan het einde van de wereld leeft een verborgen gemeenschap. Duizend mannen en vrouwen leven nauw samen in Antarctica, hun leven riskerend voor baanbrekende wetenschap. Nu wordt voor de eerste keer een buitenstaander toegelaten. Die wetenschappers en avonturiers op Antarctica zijn “fulltime reizigers en parttime werkers. De plek is een natuurlijke selectie voor mensen die de intentie hebben om van de marges van de landkaart af te springen. Ze ontmoeten elkaar in Antarctica, het einde van de wereld, waar alle lijnen van de landkaart samenkomen”, aldus de regisseur.

Documentairemaker Werner Herzog reisde - op uitnodiging van de National Science Foundation - af naar Antarctica en werd alleen vergezeld door een cameraman. Maar “het zou geen film over pinguïns worden”. Zijn nieuwste documentaire sinds Grizzly man geeft ons een unieke toegang tot de woeste schoonheid en rauwe menselijkheid van het ultieme down under.

De film zal op 11 juni in Nederland worden uitgebracht door BFD.