Do 19 nov 2009 20:15  
 
 

  Poll
  8,05
 
  Regie
  Ken Loach
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2009
 
  Duur
  119'
 
  Met
  Steve Evets, Eric Cantona, Matthew McNulty, Stephanie Bishop e.v.a.
 

Dat we (de films van) Ken Loach een warm hart toedragen, weet u ondertussen wel, maar dat is bij Looking for Eric dan ook niet zo moeilijk. Het spitsvondige scenario, het uitstekende spel en het warme feel-good geven de film een prettig plekje in je hart.

Eric Bishop is postbode en een grote fan van Manchester United. Soms ziet hij het helemaal niet meer zitten: Zijn stiefzonen zijn betrokken bij allerlei duistere zaakjes, zijn dochter vindt hem een loser en zijn liefdesleven stelt niets voor. Wanneer ook de verwoede pogingen van zijn vrienden en collega's niet meer helpen, richt hij zich via een mansgrote affiche tot de ster van zijn club: de Franse voetballer Eric Cantona. En wanneer op een goede dag de voetballer als een Mariaverschijning ineens in zijn slaapkamer staat, kan het niet meer stuk.

Op het filmfestival van Vlissingen (een derde plaats op de publieksbarometer) was ook hoofdrolspeler Steve Evets aanwezig en in de Fanfare Nieuwsbrief zullen we daarover verder berichten.

“Op zo'n moment krijgt Looking for Eric een enorme diepgang, terloops rakend aan thema's als ouderdom, nostalgie, en verloren onbevangenheid;  dankzij een voetbalgod in de rol van denkbeeldig vriendje.” (cinema.nl)