Do 03 dec 2009 20:15  
Zo 06 dec 2009 14:30  
 

  Poll
  7,95
 
  Regie
  Nora Ephron
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2009
 
  Duur
  123'
 
  Met
  Meryl Streep, Amy Adams, Jane Lynch, Stanley Tucci e.v.a.
 

Na Sophie's choice met een erg jonge Meryl Streep, om welke rol zij op haar knieën bij Alan J. Pakula gesmeekt zou hebben, is de veelzijdigheid van Streep niet duidelijker te maken dan door nóg een film met haar te vertonen. (Ook) in Julie & Julia is zij op haar best, maar laat zij een heel andere kant zien. Eindelijk weer uitbundige vrolijkheid in het filmtheater.

Ook in onze tijd hebben we tv-koks en misschien is de Amerikaanse Julia Child in de jaren '50 wel de moeder aller kookgekken. Als Amerikaanse bakt ze er bij de kookcursussen in Parijs aanvankelijk natuurlijk helemaal niks van, maar uiteindelijk schreef ze zelfs een aantal standaardwerken waaronder ‘My life in France'. Dát gebruikte Julie Powels voor háár ‘Julie & Julia: My year of cooking dangerously' en beide boeken vormden dan weer de basis voor het filmverhaal. Wij kunnen het allemaal nét volgen.

Julie Powells zoekt een nieuwe uitdaging. Die vindt ze in dat hierboven genoemde boek: ze besluit in 365 dagen álle 524 recepten uit het boek te gaan bereiden en daar verslag van te doen op een weblog. De recepten variëren van het levend koken van een kreeft of het vullen van een kip tot het laatste en moeilijkste recept waarvoor ze een eend moet uitbenen.

“Meryl Streep (Julia) en Amy Adams (Julie) kruipen moeiteloos in de huid van de twee vrouwen die zowel kwetsbaar als zelfverzekerd zijn.” (Film1.nl)


Bijzonderheden
In samenwerking met en vertoning in De Reiskoffer (6-12)