Do 23 apr 2009 20:15  
 
 

  Poll
  7,90
 
  Regie
  Sam Mendes
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2008
 
  Duur
  120'
 
  Met
  Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, Michael Shannon e.a.
 

Wanneer u denkt dat u ook maar iets terug zult zien van het sterrenduo Kate Winslet / Leonardo DiCaprio uit Titanic moet u daar maar niet op rekenen. De nú pas hernieuwde samenwerking van de twee topacteurs is in Revolutioary road van een compleet andere orde.

We schrijven 1955 en de Wheelers willen op aandrang van April een oude droom om nog eens in Parijs te wonen ten uitvoer brengen. Ze zouden daarmee ook een einde kunnen maken aan hun truttige, kleinburgerlijke bestaan in een saaie buitenwijk. April wilde ooit actrice worden maar doet niet meer dan het huishouden en Frank is salesmedewerker bij een bedrijf voor kantoorapparatuur.

Als de plannen steeds duidelijker vormen aannemen komen er toch kinken in de kabel en het huwelijk gaat daar duidelijk onder lijden.

“Hun samenspel is ijzersterk in zowel mooie als slechte tijden.” (Film1.nl) "Regisseur Sam Mendes onderstreept hun frustratie met een imposante beeldvoering die het tijdsbeeld vangt én tegelijkertijd de verstikking die ermee gepaard ging." (de Volkskrant)