Do 17 sep 2009 20:15  
 
 

  Poll
  7,69
 
  Regie
  Robert Dornhelm
 
  Land - Jaar
  Oostenrijk - 2008
 
  Duur
  115'
 
  Met
  Anna Netrebko, Rolando Villazón, Nicole Cabell (sopraan), George von Bergen (stem: Boaz Daniel, bariton) e.v.a.
 

Het is leuk om in het Nazomer-muziekfilmfestival een breed scala aan films aan te kunnen bieden. Een documentaire over soullegendes kan dan zomaar gevolgd worden door een verfilming van Giacomo Puccini's gelijknamige opera. Hoewel we op het moment van schrijven de film nog niet gezien hebben – er is maar één kopie en die komt maar niet in de buurt – hebben we er erg veel vertrouwen in. De talenten van sopraan Anna Netrebko en tenor Rolando Villazón worden zo breed geroemd, “het 'dreamteam' van de opera”, dat we wel móeten.

Vier vrienden delen een tochtig appartement in het Parijs van 1830. Rodolfo is schrijver, Marcello schilder, Schaunard musicus en Colline is filosoof. Als Rodolfo op kerstavond kennis maakt met de prachtige Mimi, slaat er onmiddellijk een vonk over. Maar als na korte tijd Mimi ernstig ziek wordt, wordt het moeilijk om de beloofde eeuwige trouw vol te houden…

De muziek voor de film is opgenomen tijdens een uitvoering van La Bohème in april 2007 in München door het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks onder leiding van Bertrand de Billy.