Do 26 mrt 2009 20:15  
 
 

  Poll
  7,31
 
  Regie
  Randall Miller
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2008
 
  Duur
  106'
 
  Met
  Chris Pine, Rachael Taylor, Bill Bullman, Eliza Dushku e.a.
 

Vanavond een film die ons warm maakt voor het voorjaar. Wanneer de eerste lentezonnestralen doorbreken, wordt het tijd voor een glaasje rosé en daar draait het in Bottle shock helemaal om.

Frankrijk is allang niet meer het enige land waar prachtige wijnen worden gemaakt en in Bottle shock doemt de vraag op of dat even goede wijnen zijn of wellicht zelfs betere. Het verhaal speelt in de jaren ’70 en is gebaseerd op de Judgement of Paris in 1976, waarbij Californische Chardonnay’s het bij een blinde proeverij opnamen tegen Franse evenknieën.

Jim Barrett en zijn zoon willen de beste Chardonnay maken van Californië. Steven Spurrier is voornemens om, ter promotie van zijn Parijse wijnwinkel, een internationale wijnproeverij te organiseren en hij is wel onder de indruk van Barretts Chardonnay. Aanvankelijk wil die niets weten van de wedstrijd van de Britse snob.

Bottle shock was een groot succes op het Sundance Filmfestival 2008 en wordt in Nederland uitgebracht door de nieuwe en nog maar kleine distributeur EFP.