Do 17 dec 2009 20:15  
 
 

  Poll
  7,06
 
  Regie
  Ang Lee
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2009
 
  Duur
  110'
 
  Met
  Emile Hirsch, Imelda Staunton, Edward Hibbert, Henry Goodman e.v.a.
 

De veelzijdigheid van regisseur Ang Lee wordt al duidelijk uit maar een deel van zijn titellijst: Sense and sensiblity, Crouching tiger, hidden dragon, Brokeback mountain en Lust caution. Na 13 jaar maakte hij eindelijk weer een komedie.

In de zomer van 1969 broeit het en niet alleen in Amerika. Elliot Tiber is de spil van het aftandse motel El Monaco Resort van zijn ouders en eigenlijk ook van het dorp Bethel, waar nooit iets gebeurt. Tot Elliot hoort, dat de organisatoren van een popfestival geen plek kunnen vinden voor hun concerten.

Ondertussen weten we dat van het één bepaald nogal wat méér is gekomen. Zo simpel is het eigenlijk met het op waarheid: de memoires van Eliot Tiber gebaseerde verhaal. Natuurlijk weet Lee uitstekend, dat een aantal zonderlingen figuren en/of gebeurtenissen een mooie bijdrage kunnen leveren en dat enige nostalgie bij de kijker ook z’n werk wel doet.

“Nieuw hoogtepunt in het oeuvre van Lee.” (de Volkskrant) "Regisseur Ang Lee toont in zijn film prachtig aan hoe groot het wonder van Woodstock was." (AD)