Do 22 okt 2009 20:15  
 
 

  Poll
  5,80
 
  Regie
  Zhang Ke Jia
 
  Land - Jaar
  China - 2006
 
  Duur
  111'
 
  Met
  Tao Zhao, Sanming Han, Zhubin Li, Hong Wei Wang en Haaiig Xiang
 

Voorafgaand aan de film van vanavond zal Kevin Toma vanaf 19.45 uur de lezing ‘Cinema zonder grenzen' verzorgen. We citeren uit de folder van het BKKC (het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur), dat initiatiefnemer is van het project: Cinema van nu .

Films zijn vaak niet meer in een genre te plaatsen: genres en stijlen lopen kriskras door elkaar. Dit komt aan de ene kant door de eindeloze mogelijkheden van de digitale trukendoos die de grenzen van film heeft opgerekt. Aan de andere kant weerspiegelt de hedendaagse filmkunst onze wereld. Een wereld waarin we bestookt worden met beelden, waarin we door globalisering en technologische ontwikkelingen in no time informatie ontvangen en waarin we omgaan met een grenzeloos gelaagde, veelomvattende en vaak tegenstrijdige werkelijkheid.  Kevin Toma gaat tijdens zijn lezing in op de kijker die tegenwoordig weet dat er geen ware objectieve beelden bestaan en filmmakers die spelen met die kennis en verwachtingen.

Still life is een gedurfde en in eigen land controversiële film met een verrassende vorm. Rondom de Drieklovendam in de Blauwe Rivier, waarvoor 1,2 miljoen mensen gedwongen moesten verhuizen, zoeken een man en een vrouw naar hun geliefden die betrokken zijn bij de bouw van de dam. 

Winnaar Gouden Leeuw van het Filmfestival van Venetië 2006.


Bijzonderheden
Met lezing