Do 28 jan 2016 20:15  
 
 

  Poll
  7,67
 
  Regie
  Todd Haynes
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2015
 
  Duur
  118'
 
  Met
  Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler, Jake Lacy, Sarah Paulson, e.v.a.
 

Laat een prachtige stilering maar aan regisseur Todd Haynes over en geef hem de beschikking over topactrices Rooney Mara en Cate Blanchett, dan wordt een lesbisch liefdesdrama een Golden Globes- en Oscarsverdienende film. Dat geen van de 5 Globenominaties (de meest toebedeelde) werd verzilverd is ongelooflijk; de 6 Oscarnominaties geven nog enige hoop.

In het New York van de jaren ’50 werkt Therese Belivet in een warenhuis, waar ze Carol Aird ontmoet, die vast zit aan een mislukt huwelijk. Ze voelen beiden elkaars aantrekkingskracht en zoeken verder naar de mogelijkheden van een hechtere relatie. Carols echtgenoot neemt geen genoegen met de gang van zaken en neemt wraak.

"Haynes brengt ouderwetse romantiek in een beeldschone film. Het is niet minder dan een feest om Blanchett en Mara het spel van verleiding te zien spelen." (de Volkskrant)

"Haynes moet een enorme perfectionist zijn om de vlakken in het beeld zo te kunnen bespelen, zo tastbaar te kunnen maken. Velours, bont, leer, hout, alles leeft en ademt door precies het juiste licht, de juiste kleurcontrasten en de juiste afstand tot de camera." (de Filmkrant)