Do 20 mei 2010 20:30  
 
 

  Poll
  7,76
 
  Regie
  John Schlesinger
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 1969
 
  Duur
  113'
 
  Met
  Dustin Hoffman en John Voight
 

De Klassiekersreeks wordt geïnitieerd wordt door het BKKC en voorafgaand aan de film zal Jan Salden vanaf 19.45 uur een korte lezing verzorgen.

Cowboy Joe Buck verhuist van Texas naar New York en hoopt daar rijk te worden door zich als gigolo aan rijke vrouwen aan te bieden. Ratzo Rizzo, die hij op zijn reis ontmoet, wil zijn manager wel worden. Het loop natuurlijk anders dan verwacht, omdat beide mannen niet echt voor de stad zijn geboren.

De film won in 1970 drie Oscars waaronder die voor beste film en beste regisseur. Dustin Hoffman was genomineerd voor beste acteur, maar John Wayne won de felbegeerde prijs. Hoffman won wel de Bafta, de Engelse Oscar zogezegd,

De muziek van Midnight cowboy is van de bij leven al legendarische John Barry, die op 21 oktober aanwezig zal zijn op het filmfestival van Gent. Daar vindt een concert plaats van het Brussels Philharmonic waar muziek uit onder meer een aantal Bondfilms, Dances with wolves en Out of Africa zal worden gespeeld met daarbij de passende filmbeelden.


Bijzonderheden
Een korte lezing door Jan Salden vanaf 19.45 uur.