Do 01 jul 2010 20:15  
 
 

  Poll
  8,03
 
  Regie
  Haim Tabakman
 
  Land - Jaar
  Israël - 2009
 
  Duur
  91'
 
  Met
  Zohar Shtrauss, Ran Danker, Isaac Sharry e.a.
 

Het leven met de bijzondere gebruiken binnen de joodse gemeenschap hebben erg mooie en bijzondere films opgeleverd. Wanneer er dan ook nog een homoseksueel aspect wordt toegevoegd, levert dat een intrigerende en beklijvende film op.

Aaron is de eigenaar van een slagerij in een orthodoxe wijk van Jeruzalem en hij neemt de knappe student Ezri aan als slagersjongen, hoewel er al meteen sprake is van een spanning tussen de twee. Maar Aaron is een goede huisvader, lid van de ultraorthodoxe joodse gemeenschap en trouwe bezoeker van de synagoge en hij levert zich dus niet zomaar over, aan wat dan ook. Dat zou hem immers in groot conflict brengen met zijn gezin en zijn leefwereld.

Zohar Shtrauss en Ran Danker spelen fantastisch en met name de laatste, een populaire acteur en zanger in Israël, zette ook wel zijn populariteit op het spel met zijn gewaagde rol. Voor regisseur Haim Tabaksblad is het zijn eerste film en hij heeft zich uitgebreid geïnformeerd over de, met name orthodoxe, joodse wereld en nergens wordt duidelijk, dat hij zelf géén jood is.