Do 08 jul 2010 20:15  
 
 

  Poll
  7,79
 
  Regie
  Fatih Akin
 
  Land - Jaar
  Duitsland - 2009
 
  Duur
  95'
 
  Met
  Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Birol Ünel, Anna Bederke, Pheline Roggan e.a.
 

Met de slotfilm hebben we  een naam hoog te houden: het seizoen moet gezellig worden afgesloten en de foyerbrigade moet iets met de film kunnen. Dan halen we met Soul Kitchen een geschikte titel in huis!

Zinos is een Griekse Duitser en zijn eetcafé in Hamburg gaat niet zo lekker: de klanten zijn niet tevreden, zijn broer - net uit de gevangenis ontslagen - is geen knip voor de neus waard, maar wil hem wel helpen en zijn vriendin heeft hem verlaten.  En dan zijn er nog de keuringsdienst en de belasting. Kortom; het gaat niet helemaal zoals gewenst. Maar Zinos zal alles doen om zijn restaurant er weer bovenop te helpen en te voorkomen dat het wordt opgekocht door nota bene een oud-schoolgenoot. Dan neemt Zinos een ogenschijnlijk enigszins gestoorde kok in dienst.

Regisseur Fatih Akin kreeg grote bekendheid en waardering met onder meer Gegen die Wand, die een European Film Award en de Gouden Beer van Berlijn won, en Crossing the bridge, een muziekfilm. Hij wilde nu eens een komedie maken.

“Soul Kitchen toont de levendige, hippe kant van Hamburg, waar de smeltkroes van culturen vooral in het nachtleven goed uitpakt. Akin kent de stad als geen ander, heeft een goed oog voor spannende locaties en stelde een fijne, soulvolle soundtrack samen. “ (cinema.nl)


Bijzonderheden
De film wordt zonder pauze vertoond, want ná de film drinken we samen nog wat.